Aamiaisen ja lipunnoston jälkeen kokoonnuimme Partahovin eli Partaharjun toimintakeskuksen päärakennuksen saliin. Salissa oli esillä mielenkiintoisia kankaita. Aloitimme tapahtuman afrikkalaisilla sävelillä. Virsi 920 kajahti kolmella kielellä Treasurers-housebändin säestämänä.

Lähetystyöntekijä Mari Stirling kertoi elämästään Afrikassa, jossa hän on myös syntynyt. Opettelimme tervehtimään botswanalaisittain. Mari ja Jukka näyttivät miten afrikassa ei riitä vain “hyvää päivää” vaan pitää kysellä niin omat kuin sukulaisten kuulumiset. Näin syntyy myös yhteisöllisyys, joka on vahva afrikkalaisissa yhteisöissä.

Happi on mielenkiintoinen aine. Varsinkin kun tulee viileästä sisälle lämpimään se voi yllättää. Melkoinen nukutusaine.

Suomen Lähetysseura on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälinen toimija, ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö sekä Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. Se tekee työtä 30 maassa yli sadan kumppanikirkon ja -järjestön kanssa.

Salista jakaannuimme eri toimintapisteisiin ympäri leirialuetta.

Kategoria: Tiistai 20.6.

0 thoughts on “Botswanaan!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaavia artikkeleita

Tiistai 20.6.

Mikä on Aarre?

Toimintapisteessä tytöt ja pojat pohtivat runomitassa mitä on aarre. Tässä muutama. Lisää huomenna. Aiheeseen liittyy

Tiistai 20.6.

Haluatko olla Martti Luther?

Leirialueelle on joka päivä piilotettuna Playmobil Luther. Kuka sen löytää niin saa itselleen reformaation juhlavuoden suosikkilelun. Itsensä Martti Lutherin. Aarre-leirin leiriportilla Purolassa voi käydä ottamassa omalla puhelimella Luther-selfien. Toimitus kävi paikalla. Aiheeseen liittyy

Tiistai 20.6.

Kanootin kapean vesille työnsin

Partaharjun hiekkarannalla saimme hieman kylmästä kelistä huolimatta tutustua kanootilla ja veneellä liikkumiseen Jari Tuukkaisen opastamana. Partaharjulla on hyvät määrät kanootteja ja veneitä leiriläisten käytössä, mutta vain ohjatusti. SUP-lautojakin löytyy, mutta näillä lämpöasteilla jätimme ne suosiolla Lue lisää...