Partaharjun hiekkarannalla saimme hieman kylmästä kelistä huolimatta tutustua kanootilla ja veneellä liikkumiseen Jari Tuukkaisen opastamana. Partaharjulla on hyvät määrät kanootteja ja veneitä leiriläisten käytössä, mutta vain ohjatusti. SUP-lautojakin löytyy, mutta näillä lämpöasteilla jätimme ne suosiolla rannalle.

Tuhansien järvien maassa soutaminen ja melominen ovat jokaisen opeteltavia taitoja siinä missä uimataitokin. Onhan suomalaiset aikojen alusta liikkuneet paljon järvillä ja niitä yhdistävissä joissa. Oikeastaan Suomen asuttaminenkin perustui pitkälti vesireitteihin.

Veden päällä ja vedessä tulee aina muistaa turvallisuus. Veneeseen puetaan aina pelastusliivit, jotka kannattelevat vaikka ei osaisi uida tai menettäisi jostain syystä tajuntansa. Veneessä eikä kanootissa nousta seisomaan. Rauhallisuus on myös malttia.

Kategoria: Tiistai 20.6.

0 thoughts on “Kanootin kapean vesille työnsin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastaavia artikkeleita

Tiistai 20.6.

Mikä on Aarre?

Toimintapisteessä tytöt ja pojat pohtivat runomitassa mitä on aarre. Tässä muutama. Lisää huomenna. Aiheeseen liittyy

Tiistai 20.6.

Haluatko olla Martti Luther?

Leirialueelle on joka päivä piilotettuna Playmobil Luther. Kuka sen löytää niin saa itselleen reformaation juhlavuoden suosikkilelun. Itsensä Martti Lutherin. Aarre-leirin leiriportilla Purolassa voi käydä ottamassa omalla puhelimella Luther-selfien. Toimitus kävi paikalla. Aiheeseen liittyy

Tiistai 20.6.

Valaen ja polttaen

Ala-Voutilassa, teltta-alueemme vieressä sijaitsee valimo ja polttamo. Mare ja Jokke ohjaavat siellä korujen tekemistä. Joken rauhalliset ja selkeät ohjeet saatuaan alkavat leiriläiset suunnittelemaan omaa valukoruaan. Lastenruokapurkin kanteen pakataan valuhiekkaa ja siihen piirretään puutikulla haluttu muoto. Lue lisää...